15.3.2010

Raakapellavaa

Adalmiinan Helmestä ostin Jeanne d'Arc Livingin tyynyn. Kutsun kangasta raakapellavaksi, vaikka puuvillaa tuo taitaa olla. Säkkikankaan näköistä ja ihana tekstipainatus; oisko oikein voita menty tollasessa säkissä myymään? Tokkopa. Ei haittaa, tykkään kovasti. Sopii sohvalle Lexintonin tähtityynyn viereen.Meidän sohva on ns. löhösohva. Puuvillapäälliset on pestävät, joten kestävät elämää. Valkoiseen pohjaan on kyllä tosi helppo päivittää väritystä. Joulun tienoilla tyynystö oli melkoisen tummaa, mutta kevääksi piti saada vaaleanpaa. Pari luumun väristä tyynyä jätin tehosteeksi, ja sitten nuo raakapellavaiset.

Kyllästyin sohvapöytäämme niin, että heivasin sen pois jo puolisen vuotta sitten. Nyt odottelen ideaa, mitä tilalle. Ei me mitään pöytää tarvita, mutta jalat olisi kiva nostaa välillä ylös. Lehmännahkaiset rahit on tullut joskus hankittua, mutta ne eivät sovi nyt tyyliin alkuunkaan. Hätäpäissäni ostin Eurokankaasta pellavakangasta ja väsäsin päällisen rahille. En oikein ole tyytyväinen tuohon mustaan "vyöhön", jota "mallasin" palliin kuvausta varten. Siinä se nyt kuitenkin roikkuu. Saisi olla jotenkin roheempi, vaikkapa pellavainen musta rusetti? Ajatus muhii.

Ikeasta löytämiini mustiin lampunvarjostimiin olen oikein tyytyväinen. Lampun jalat ovat feikkihopeiset kynttiläjalat, joihin olen vuosia sitten ostanut ns. irtolamput. Valaisimet ovat puhtaasti tunnelmavaloja; olen ajastanut ne räpsähtämään päälle iltasella. Tosin, nythän alkaa illatkin olla jo melkoisen pitkälle valoisia, joten pitänee vähän rukata ajastusta. Mieheni "koppuloi" (meillä usein käytetty termi) sohvan taakse 15 cm leveän tason, jonka päällä lamput on. Taso on muutenkin näppärä; toimii sohvapöydän korvikkeena.Ei kommentteja: