31.3.2010

La Lavande


Rakastan laventelin tuoksua. Tai oikeastaan kaikkea, mikä liittyy laventeliin. Suuri haaveeni on vielä joskus seistä Provencessa kukkivan laventelipellon kupeessa ja vetää tuoksua henkeen niin, että sattuu.

Siihen asti on tyydyttävä kesäisiin terassiviljelmiini ja talviaikaan nuuhkimaan tuoksua eteerisen öljyn muodossa. Nukun ihan tolkuttoman hyvin, jos tipautan pumpulituppoon pari tippaa laventeliöljyä ja sijoitan tupon tyynyni lähistölle. Ne tupot nyt vaan eivät ole kovin esteettisen näköisiä. 

Kissakonttorin tuotekehitysosastoni kehitteli tällaisen "sachetin", jonka sisään sen tupon voi kätevästi kätkeä. Tuo etiketti on kaino-ensi-yritykseni siirtopaperirintamalla. Tein etiketin powerpointilla, printtasin siirtopaperille ja silitin kuvion puuterinpunaiseen puuvillakankaaseen. Sitten ompeli pikkuisen tyynyn kasaan ja somistelin tekeleen vielä puuvillapitsillä.  Alkaa olla jo liiankin hempeää sisustusmakuuni. 

Tässä roheempi versio, joka pääsi kylppäriimme:


Mutta kuten kuvasta näkyy, Canonin siirtokuvapaperista tulee himmeä, mutta silti kalvomainen pinta. Ei hyvä. Kuitenkina huomattavasti parempi kuin DECAdry -merkkisestä, jonka pinta on suorastaan kiiltävä. Kissakonttorin tuotekehitysosasto ottaisi kiitollisena vastaan vinkkejä siedettävän lopputuloksen saavuttamiseksi. 

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Heippa Helmi!
Sinulla on oikein ihania ideoita ja tosi tyylikäs ja kaunis kotisivu! Jouduin tänne ihan vaan sattumalta, mutta sainkin jo inspiraatiota, jota olin (näköjään) etsimässä...
terveisin Tartosta ja oikein hyvää pääsiäista,
Anna

Helmi kirjoitti...

Hei Anna,
Olet oikein tervetullut! VAU, jopa inspiroitumaan :)
Inspiraatio onkin sellainen asia, joka minulta on luvattoman usein hukassa. Siihen auttaa kyllä kummasti muiden blogien selailu. Niin kauniita kuvia ja kivoja kirjoituksia kaikkialla.
Oikein hyvää Pääsiäistä Sinulle ja samlla KAIKILLE MUILLEKIN !
toivottelee Helmi