13.3.2010

Avajaiskahvit


Ajattelin tarjota blogini avajaiskahvit. Saisiko olla pikkuleipiä?
Rakastan sieviä pieniä leivoksia (sucré & mignonne), ovatpa ne sitten konditoriosta tai itse tekemiä. En ole mikään huippuleipuri, mutta näitä pieniä jaksan väsätä.
Kummankin lajikkeen kukat olen askarrellut mantelimassasta kukkaleikkureilla. Pikkiriikkiset mantelimassaerät olen värjännyt hennosti elintarvikeväreillä. Kukkia voi tehdä etukäteen varastoon. Säilytys kuivassa ja viileässä.

Ruskeiden palluroiden sisälmys on dominokekseistä jauhettu ja takaisin palloksi pyöritelty massa, jonka olen kastanut sulatettuun suklaaseen. En jaksanut temperoida suklaata, joten nämä eivät montaa päivää kauniina kestä. Temperoimaton suklaahan alkaa "kukkia" ikävästi. Joten siitä vaan, suuhun!
Alavadilla olevat pumpernikkelitkin väänsin kaupan taikinasta. Vaalea on murotaikinaa ja tummempi piparkakkutaikinaa. Kuorrutus tomusokeri-vesi -kuorrutetta. Oikean juoksevuusaste löytyy kokeilemalla (en sitä itsekään hallitse, vaan pitää joka kerta testailla).

Nyt lähden antiikkimessuille. En ole moneen vuoteen käynyt. Silmissäni kiiltää hopea....

Helmi

Ei kommentteja: