31.10.2010

Marenkeja


Tässä on taas niiiiin Sucréeta ja Mignonnea. Paahtovanukasvalmistukseni sivutuotteen, ylimääräiset valkuaiset vaahdotin sokerin kera marengiksi. Pieniksi, kahden sentin pyörylöiksi, joiden koristeena - mikäs muu kuin - helmi.

Tällaiset pikkaraiset viihtyvät uunissa vain 45 minuuttia, mutta melkoinen tovi vierähti ennen kuin kaikki olivat paistuneet. Nyt nappeja riittää (ellei herkkusuut löydä kätköäni) jos jonkinlaisen leivonnaisen koristeeksi.

Ja kahvipöydänkin söpöstykseksi!


Nämä tein sveitsiläiseen tapaan, eli vaahdotin valkuaiset ja sokerin (125 g per 2 valkuaista) poreilevassa vesihauteessa. Ovat vaaleampia kuin ranskalaiset siskonsa.

Suut makiaks!

Helmi

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Nam!

Helmi kirjoitti...

Sanos muuta! Valmiit marengit näyttävät kovin kropoliaisilta tuossa kuvassa, mutta "luonnossa" ovat sileämpiä...tai siis olivat ;-) Upposivat yleisöön...