7.10.2011

Uusi matto


Suklaanruskea olkkarin matto lähti huilimaan vinttiin. Tilalle tuli luumua. Jotenkin tuntuu, että koko olohuone raikastui kerta heitolla.


Jättimäinen valokuvatauluhan on Ikeasta. Se löysi paikkansa ja puki paljaan valkoisen seinän. 

Tässä Flatiron Building todellisessa iltavalaistuksessa ;-)Flatiron Building

Kuva Wikipediasta, josta tarkistin tekstini faktatkin

Flatiron Building Manhattanin Fift Avenuella oli valmistuessaan v.1902 yksi kaupungin korkeimmista rakennuksista ja ainoa "pilvenpiirtäjä" 14. kadun pohjoispuolella.  Se sijoittuu näpsäkästi Madison Squarea vastapäätä kolmioon, jonka muodostavat kuuluisat kadut Broadway, East 22nd Street ja 23rd Street. Ei siis ihme, että on hauskan ulkomuotonsa lisäksi kovasti kuvattu kohde Isossa Omenassa!

Rakennus on 87 metriä korkea ja siinä on 22 kerrosta, eli nykyään melko vaatimattomat lukemat. Vertailun vuoksi Helsingin Itäkeskuksen Maamerkki 19 kerroksineen on korkeudeltaan 82 metriä. Mutta se nyt onkin rakennettu vasta vuonna 1987, eikä ole lainkaan noin nätti! 


3 kommenttia:

Intianminttu kirjoitti...

Tajuttoman kauniin värinen matto!!!

Elsa kirjoitti...

Tosi kauniin värinen matto!

Olen nähnyt Flat Iron -rakennukset livenä joskus viime vuosisadan (1999) puolella. Jännänmallinen. Eikös "Matlock"'lla (tv-sarja) ollut siinä toimisto?

Helmi kirjoitti...

Kiitos tytöt :-)
Hauskasti tuo matto muuttaa sävyään eri valaistuksissa. Auringon valossa on melkeinpä hurjan liila (no ei sentään) ja iltasella mustahko...
Elsa, voi vallan hyvin pitää paikkaansa! Matlockia en seurannut, mutta se mitä "hänestä" muistan, vahvistaa käsitystä, että voisi vallankin hyvin pitää toimistoaan tuolla. Siinä on semmoista herrasmiehen tyylikkyyttä.