1.10.2011

Syksyistä parveke-elämää

Kun terassilla ei enää tarkene, jatkan "ulkoilua" parvekkeellamme. Viikonloppuaamuisin sytytän kynttilän ja kääriydyn fyllinkeihin nauttimaan aamukahvista kirjan kera. Ihan hiljaa, talitinttien tohinoita kuunnellen. 


Minä NIIN nautin parvekkeestani taas muutaman vuoden häädön jälkeen! Alakerrassamme ahkerasti parveketupakoinut pariskunta aiheutti sen, että meidän parvekkeemme muuttui käytännössä "autotalliksi", eli -tiedäthän- kaiken ylimääräisen kaman säilytyspaikaksi. Siellä ei yksinkertaisesti voinut olla sauhun vuoksi. Niin, parvekelasithan aiheuttavat todellisen hormi-ilmiön, eli kaikki tupakansavu nousi meille. Mutta viime keväänä he muuttivatkin pois ja minä sain parvekevaltakuntani takaisin =)
Voit vain mielessäsi kuvitella sitä häärinää, kun kamat lensivät nurkista pois ja vanha rottinkidivaanini kuoriutui kamakasan alta.  Ja uutta tekstiiliä kehiin. Teinpä tuollaisen aurinkokatoksenkin, sillä partsille paistaa aurinko yhdestä lähtien ja se HIEMAN häikäisi kesällä. Katos osoittautui kovin kodikkaaksi suojaksi, joten en ole raaskinut luopua siitä vieläkään. Edelleen se suojaa laskevan ilta-auringon kirkkaimmilta säteiltä. 


Fyllinkien lisäksi minua lämmittää kylmimpinä aamuina ylös kattoon kiinnitetty infrapunalämpölamppu. Uskomattoman tehokas ollakseen ihan tavallinen rautakaupan halpismalli! 

Suloisia syksyn aamuja sinullekin!9 kommenttia:

Absolutely white kirjoitti...

Näyttää todella ihanalta ja kutsuvalta paikalta...tuolla kelpaa juoda aamukahvit ja lueskella. Voi, kunpa meilläkin olisi parveke.

Anu kirjoitti...

On kyllä ihana parveke ja katoksesta tykkään kovin. Omat hiljaiset aamukahvi/teehetket ovat päivän keidashetkiä.

Varpunen kirjoitti...

Tekisin niin mieli nyt kellahtaa tuommoiselle keitaalle. Ihana!

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Ihana parveke! Harmi että naapuri voi viedä ilon.
Mieleeni tuli nuorimman poikani ystävä, joka asuu isänsä kanssa kahdestaan. Harmistui myös samasta riesasta. Ratkaisivat ongelman siten että ostivat biolan kanankakkaa parveekkeelleen ;)) Miehillä taitaa olla omat tapansa.

Onneksi nyt on paljon ihania syyspäiviä joita nauttia parvekkeella.
Kaunista viikonlopun jatkoa!

Lovviisa kirjoitti...

Sis aivan ihana paikka sinulla...Ja tuon kaffen maun ihan tunnen huulilla :)

HanneLinen kirjoitti...

Vau mikä parveke. Mullakin on lasitettu sellainen ja on infrapunalamppukin. Miksi ihmeessä en ole käyttänyt niitä??? Kiitos vinkistä, taidan ruveta parvekepuuhiin.

Mari kirjoitti...

Ihana tunnelma parvekkeellanne :)
Nuo ulkona vietetyt rauhaisat kahvitteluhetket vielä näin syksylläkin ovat erityisen kivoja!

Kauniit kannet kirjallasi ♥ Oletko itse tehnyt?

Helmi kirjoitti...

Absolute White, Anu,Varpunen ja Lovviisa:
Sitä ei koskaan tiedä, mistä sen mukavan pesänsä löytää! Vällyjä tosin aletaan tarvita jo aikamoinen kerrostuma ja lämmintä kahviakin, jotta aamusella tarkenee.

Marie Elisabeth: Kanankakka! Se on odyyreistä kyllä ehkä pahin. Mutta siinä kärsii jo itsekin. Hyyyyiii...
Ostin kerran innoissani terassikasveille. Oli pakko kakkat tonkia pois, kun olivat liian lähellä nenua :8(

HanneLinen: käyttöön vain, on se niin näpsäkkä! Vielä tarttis hankkia jokin pistokekauko-ohjain. Joudun joka kerta tökkimään/repimään töpseliä seinään/stä.

Mari: kiitos sinullekin. Kyllä vain, tein tuollaisen pokkaripäällisen (leimailin pellavalle), jota vaihtelen kirjasta toiseen. Pokkarit kun ovat sopivasti kaikki melkein saman kokoiset. Ei muut näe, mitä kulloinkin luen ;-)
PALJASTAN tietysti heti, että tuossa on menossa "Huimaavat korot", mielenkiintoinen kirja korkokenkämaailmasta.

Saila kirjoitti...

Ihana parveke, viihtyisin itsekin :)