2.9.2010

Sadonkorjuuta

Kesän yrttimaa on nyt setvitty. Laventelit uhmailevat vielä yökylmiä, mutta basilika piti ottaa hyvissä ajoin talteen. Nyt on korjattu pienempilehtisetkin. Kuvassa kreikan basilika (parvekebasilika; kukkii valkoisin kukin) ja timjami.


Somistelin puketit (Tildan) leimalla "kotikasvatuksen" kunniaksi.  Nyt satsi roikkuu alassuin Kissakonttorin katonrajassa. 

Isolehtisistä basilikoista valmistelin pestoa. Heittelin silppuriin cashewpähkinöitä, parmesaaniraastetta, basilikanlehdet ja oliiviöljyn. Hurautin rouheaksi ja maustoin suolalla ja pippurilla. Summamutikassa ja silmämääräisesti. HYVÄÄ TULI.


Pakkohan nämäkin purkit oli "signeerata"! Yhden purkin vein maistiaisiksi kollegalle. Riemastuimme kovasti, sillä hänkin oli tuona aamuna päättänyt yllättää minut: sain omista omenistaan valmistamaansa omenahilloa! Yllättely on kivaa :-)

3 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Yllätetty ja yllättäjä on samaa mieltä - oli erinomaisen hauska sattuma ja ihana yllätys! Ja Helmen sadon maistainen - KÄSITTÄMÄTTÖMÄN HYVÄÄ!!!!

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Heips, nyt kokeilemaan saako viestiä perille.
Miten ihastuttavia tuotteita !!!! Niin kauniisti viimeisteltyjä. Ihania nuo yrttinyssykät <3
Kiva idea nuo leimat tuovat kivasti pientä extraa.
En meinaa ehtiä sormia naputtelemaan siinä tahdissa kuin huokailuita ja ihailuita ryöppyää :)
Noilla tutteilla kyllä keittiö rikastuu kummasti.

Hyvää viikonloppua Helmi!

Helmi kirjoitti...

Viiviseni, se sinun omppuhillo....sen ympärillä häärittiin kuin kukkakärpäset! Pistin loput piiloon jääkaapin nurkkaan ja jakelen sieltä harkitusti. JAM !!

Marie, kiitos kovasti jälleen kerran kehuistasi! Etukäteen hiukan pelkäsin, minkä näköisiksi tötteröt muuttuvat kuvuessaan, mutta ainakin nyt näyttää siltä, että ihan näpsäkän ja siistin näköisiä ne ovat vieläkin. Ja tuo tuutti suojaa mukavasti kuivuneita oksiakin.