5.4.2011

Ruisrieska


Olen kovasti ihastunut tämän leivän makuun ja sen valmistukseen. Tapahtuu näet tosi-TOSI nopeasti!

Ruisrieskat paistinpannulla
3 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
(3 rkl maitojauhetta)
1 tl suolaa
3 dl vettä

Sekoita kuivat aineet ja kaada päälle vesi. Sotke taikinaksi. Jaa sopivan kokoisiksi kakkusiksi, jotka kaulit jahotetulla (käytän maun vuoksi tattarijauhoja) alustalla. Jos omistat näkkileipäkaulimen, anna loppusilaus sillä. Paista leivänlituskaa kuivalla kuumalla paistinpannulla 2-3 minuuttia per puoli.


Itse pruukaan tehdä ohuen ohuita ja joskus jättää ne paiston jälkeen jopa kuivahtamaan, mutta jos haluat pehmeitä rieskoja, laita heti paiston jälkeen liinan alle. Jäähdyttyä siirrä muovipussiin. Muuten saat näkkileipää ;-)

Just syötiin kebablastuja, jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, chilikastiketta ja jogurttia näiden leipien välissä.... oli hyvää!!

Helmi

4 kommenttia:

Marie Elisabeth kirjoitti...

Ihanaa, vastaleivottua! Rapeat tai pehmeät rieskaset maistuu taatusti. Mukaani otan ihanan ohjeen ja jälleen kerran kiitän ja kumarran :)

Kesäkukka kirjoitti...

Näyttää hyvälle ja kuulostaa maukkaalle :)
Kiva ohje, kun voi paistaa pannulla.

Minna Perälä kirjoitti...

Ou jee! Ja näitä pitää siis kokeilla ehdottomasti! Ihanaa että kerroit reseptin meillekin :-))

Helmi kirjoitti...

Olkaat hyvät vain!

Tänäänkin tuli tehtyä pikkusatsi. Mukavaa, kun voi tehdä pienenkin erän kerrallaan. Ihaninta (niin kuin KAIKKI leivät) suoraan paistinpannulta, lämpimänä niin, että voi sulaa...

Aurinkoiset terveiset kaikille!