Hyvää Runebergin päivää!
Päivän kunniaksi leivoimme Pikkun kanssa perinteiset Ruunapärin tortut. Aitoja Runebergin torttuja en ole koskaan leiponut, mutta näitä HERKKUJA teemme vuosittain. Voisihan niitä tietysti useamminkin tehdä... Nimi tulee yksinkertaisesti siitä, ettei Pikku pikkuruisena muistanut, miten Runeberg taas oikein lausuttiinkaan.
RUUNAPÄRIN TORTUT
150 g juoksevaa margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1, 5 dl maitoa
2 rkl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
80 g jauhettua mantelia
1, 5 tl leivinjauhetta
2 tl piparimaustetta
1 tl kardemummaa
Vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat, maito ja siirappi toisessa kulhossa sekaisin. Ja kolmannessa kulhossa sekoitat kuivat aineet keskenään.
Lisää rasva-sokeriseokseen ensin muna-maitoseos ja sen jälkeen nostele mukaan jauhoseos.
Lusikoi muffinsivuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Tee vielä kuumiin muffinseihin keskelle reiät (vaikkapa lusikan varrella) hilloa varten.

Tästä satsista saan tulemaan n. 24 torttua. Puolikas annos olisi varmaan kolmeen pekkaan järkevämpi =)
Pakastaakin näitä voi, kunhan jättää hillotuksen ja kuorrutteen pois.
Helmi
2 kommenttia:
Herkullista :) Me otettiiin pieni varaslähtö leivoksiin. Tänään syömme esikoisen syntymäpäiväkakkua. 19 vuotta sitten olin Runeberginpäivänä kätilöopistolla :)
Onhan tuo sana nyt pienen suuhun aivan liian monimutkaista hienostelua, kun asian voi esittää helpomminkin <3
Ihanaa iltaa teille!
Oih, hauskaa! Onnea 19-vuotiaalle!!
Teidätkös, Pikku syntyi myös Kättärillä. 13,5 vuotta sitten.
JA MINÄKIN, mutta siitä onkin jo tovi...
Kätilöopisto onkin melkoinen vauvatehdas =)
Lähetä kommentti