16.2.2011

Tossutehdas

Kevät koittaa varpaille? Tai se ainakin oli ajatuksena, kun uusin kotitossuvarastoni näillä tapsuttimilla.


En enää muista, mistä kaavan aikoinaan olen ottanut ja omaan koipeeni sopivaksi soveltanut, mutta hyväksi havaitun mallin olen onneksi jossain vaiheessa kaavoittanut oikein pahvikaavoiksi. Teen yleensä näitä kotitossuja kerralla enemmänkin. Valmistus sujuu kädenkäänteessä ja hipoo rutiinissaan jo tehdasmaisuutta. 

Tällä kertaa tein vain kahdet. Päälliset pellavaa ja sisus pehmofleeseä. Matkallakin äärettömän mukavat, eivätkä vie tilaa / paina matkalaukussa. 

Helmi


ps. Lisäsin tähän vielä Marleenan toiveesta kuvan kaavoistani. Yläosa leikataan taitteesta.  =)

9 kommenttia:

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Ihanat töpsykät! Harrastan myös näitä ihan vierasvaralle asti. Sinun mallisi on kiva kun kiertää ihan kantapään kautta :)
Kiitos ystävänpäivän toivotuksista. Minä olen myöhässä liikkeellä, mutta toivottavasti ei ole liian myöhäistä kiittä ystävyydestäsi ja siitä että olet siellä ja ilahdutat kauniilla postauksillasi ja suun hymyyn saavilla kommenteillasi <3 Olet ihana sinä!

Marleena kirjoitti...

Aivan ihanat tossut! Voisitkohan vähän vilauttaa kuvan välityksellä sitä kaavaasi? Että ymmärtäisin, minkälaisista osista tossusi koostuvat. Olen haaveillut korillisesta sukkia ja tossuja vierasvaraksi Marie Elisabethin tapaan :)

Helmi kirjoitti...

Marie Elisabeth, <3 <3, ite oot... IHANA.
Eikö niin, että ystävän päivä on joka päivä =)

Totuus tossuista on, että niille käy käytössä aivan kuin kaikille espadrilloille ynnä muille, ettei takaosaa "ehdi-muista-jaksa" pukea kunnolla ja kohta käytössä onkin kantapäättömät läpsyttimet. Muttei haittaa lainkaan. Tossut voi silti halutessaan pukea taas kunnolla jalkaan. Ja pesussa ne taas kivasti oikenee.

Marleena, ilman muuta! Yritän tässä päivänä muutamana (varmaankin viikonloppuna ehdin)päivittää tähän postaukseen myös kuvan kaavoista. Seuraathan tilannetta!
Kaavoissa kaksi osaa: pohja- ja päällisosakappaleet.

Anu kirjoitti...

Aivan ihanat! Noihin olisi ilo varpaansa sujauttaa.

Tibs kirjoitti...

Kerta kaikkiaan aivan ihanat! Mulle kans! Täällä tosin tulee tepsuteltua paljain jaloin kotona ja pihalla.

Helmi kirjoitti...

Heh, tuntuu olevan tarvetta lämpimille varpaille vähän siellä täällä ;-)

Tibs, vaikka sanoinkin, että ovat hyvät matkalla, niin hiekkarannalla nää EI toimi!!

Kaikille tiedoksi, jos omaat tassukoon 37 - 38, niin Kissakonttorin tossutehdas ottaa tilauksia vastaan ;-)

Pitänee lähteä Firenzeen (tai Milanoon) kengänvalmistuskouluun, että oppisin kaavoittamaan myös muille kokoluokille. Good idea, kö?

Viivi kirjoitti...

Juu on hyvä idea, kun se kokoa "laiva" ihastui kotona näihin jo kuvan perusteella...

Jolanda kirjoitti...

moikka! ihana blogi sulla:) en aikaisempia kommentteja lukenut mutta tossut ovat tildakirjasta...

Helmi kirjoitti...

Jolanda, tervetuloa Kissakonttorille!
Voi vallan hyvinkin olla, että Tildakirjasta!! En tosiaankaan enää muista. Olisikohan siellä ollut muitakin kokoja. Muistaakseni alkuperäinen kaava oli minulle liian iso, joten muokkailin sitä, kunnes oli passeli.

Olen tällä välin tehnyt jopa yhdet "laiva"-kokoluokkaa. Niihin muokkailin kaavaa sekä pituus, että leveyssuunnassa. Mutta kyllä taidan jatkossa pysytellä omassa kokoluokassani.... =)