3.6.2010

Tyynyn koordinaatit

Tästä tyynystä nyt sitten paljastuu meidän olohuoneen paikka.Eli noilla koordinaateilla meille kutakuinkin löytää perille. Halusin kokeilla, miten kankaanpainanta onnistuu kotioloissa. Raidat tein niin, että leikkelin kontaktimuovista sopivia suiruja, jotka teippasin kankaaseen ja töpötin päälle kangasväriä. Melko kuivana pidin superlonitöpöttimen, jottein väriä vahigossakaan karannut teipin alle. Sitäpaitsi tarkoitus oli saada hieman vintagemaista jälkeä. Irrotin teipit ja totesin viivojen onnistuneen erinomaisesti.Sitten leimasin numerot samaista väripastaa käyttäen. Taas väriä hintsusti. Henkeä pidätellen jokainen numero kerrallaan. Hyvinhän se meni! Annoin vähän aikaa kuivua ja kiinnitin värin vielä silittämällä. Sitten vaan sur-rur tyynyksi. Nyt pitää vaan olla tarkkana, ettei koti täyty teksteistä. Ideoita kyllä riittäisi!

Helmi

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Aivan mielettömän hieno idea! Mä olen käyttänyt raitojen tekemiseen vaan maalarinteippiä ja silläkin onnistuu hyvin ja tulee suoraa. Pellava on aina niin kauniin näköistä :)

Helmi kirjoitti...

Kiitos Sanna! Itsekin yllätyin, miten oiva tuli. Mielestäni musta sopii erinomaisesti pellavan väriin. KIITOS vinkistä: maalarinteippi ei tullut mieleenikään, vaikka sitä on nurkissa tyrkyllä. Tarttee koklata!

Pellava on siitä "hassu" kangas, että kaupassa se saattaa näyttää jopa steriililtä. MUTTA se saa aivan uuden luonteen, kun sen pesee 60 asteessa. Ja jos oikein olen hurjalla päällä, laitan kankaan vielä kuivausrumpuun pesurupeaman jälkeen. Wo-ee, tulee roheeta :-)

Sanna kirjoitti...

No nyt tuli minulle aivan uutta vinkkiä. En ole koskaan koittanut pestä pellavaa ennen painamista. Painoin itse juuri valkoiseen pellavaan työhuoneen verhot. Tarkoitus olisi tehdä niistä laskosverhot, mutta aika ei ole vielä riittänyt :) Tuollainen laskosverhomekanismi on yllättävän kallis. Mutta pointtini oli, että allekirjoitanut tykkää aina pellavasta. <3