19.2.2012

Laskiaispulla



Sillä aikaa kun koiruus veti unta kuuppaan, tuhottiin meillä laskiaispullat. Namu namu.


Meillä kyhätään tämä traditiopulla "kaikilla mausteilla", eli näin:

1. Leikkaa pullan hattu irti.
2. Koverra pullan sisutaa haarukalla. Ota sisuspöperö talteen ja sotke joukkoon hiukan kermavaahtoa
3. Laita pullan sisuksiin ensin mantelimassaa
4. Sitten vadelmahilloa
5. Kittaa loppukuoppa pulla-kermavaahtolaastilla
6. Kaiken päälle kermavaahtoa, ennen kuin
7. Painat hatun takaisin päähän.



Näin siis meillä, mutta Laskiaispullista on yhtä monta "sääntöä" kuin on syöjiäkin =)
Mites teillä?



Helmi

ps. koiruudesta tulee jossain vaiheessa kuvia. Nyt olen onnistunut täräyttämättä ottamaan ainoastaan nukkuu...nukkuu -kuvia. Muissa ei kamera pysy vauhdissa mukana. 

4 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Meillä ei pullaa leivota oikeestaan koskaan, johtuen niin itsekkäästä syystä, että minä en niitä syö. Paitsi laskiaispulla on poikkeus; pitää olla hilloa (mansikka tai vadelma) ja vaahtoa (ihan tavallista kermavaahtoa, tai sitten esim. mariannevaahtoa tai lakritsivaahtoa). Ja nämäkin tuon töistä :)

Mukavaa uutta viikkoa Mossen kera :)

Helmi kirjoitti...

Rehellisyyden nimissä en minäkään noita pullia leipoa jaksanut! En oikein osaa tehdä kunnon pullia enkä kyllä sämpylöitäkään.

Mariannevaahto kuulostaa "jam jam", lakritsivaahtokin, mutta sitä laittaisin jätskin päälle (kuola valuu...)

Elo Mossen kanssa on mukavasti lähtenyt alkuun. Nukkuu enimmäkseen, mutta varovaisen rohkeasti totuttelee uuteen elinympäritöönsä!

Se yksi proggis (you know) on edelleen takaraivossa. Luulen keksineeni ratkaisun....

Tiina A kirjoitti...

Nam nam, laheta mulle pari laskiaispullaa, pliis!

Mukavaa viikkoa Mossen kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Samalla kaavalla miltei, sillä meillä ei tehdä sitä laastia vaan koverrettu pullaosa häipyy sivustaseuraajien suihin. Mutta pidänpä mielessä mikäli joskus saan työn tehtyä pullahiiriltä salassa,
Liukkaita latuja ja pitkiä liukuja laskiaiseesi!