29.1.2012

Jämät


Tongin pakastimen kätköistä vielä kaksi levyä torttutaikinaa. Jääkaapin uumenista löytyi luumuhilloa; purkinpohjalla noin kaksi ruokalusikallista. Eli juuri nämä tyypilliset joululta jääneet määrät....

Jaon kummankin levyn  kahdeksaan osaan. Painoin pikkuneliön keskelle painauman, johon piipersin luumuhillon. Asettelin levyt hilloineen minimuffinsimuottien koloihin. Paiston 225 asteessa 15 minuuttia. Unohdin vallan kananmunasivelyn, mutta luulenkin, että hyvä niin!


Sinne hujahti, haukkapaloina sunnuntaikahvin kyytipoikina.


Onneton hajoitin ompelukoneeni aamulla. "Ajoin ojaan" ja katkaisin neulan. Jotain koneelle tapahtui, sillä nyt se ei enää suostu poimimaan alalankaa, vaikka kuinka putsasin ja huolsin :-(
Se on kuulkaas paha paikka tällaiselle, jonka pitää saada vähintään joka toinen päivä vähän surrailla. Pitää viedä ompelukonelääkärille oitis.

Ihana ilma ulkona! Oikein mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!!

Helmi

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päätin jälleen aloittaa laihdutuskuurin ja sitten lävähtää ihanan herkullisia kuvia täällä. Alkaa hurja herkkujen mieliteko... mutta laihdutuskuurinhan voi aloittaa huomennakin :) siispä lähden myös tutkimusmatkalle pakastimeeni ja kaappeihin.
Pahoittelut ompelukoneesi oikuttelusta. Toivottavasti ei mitään vakavaa, vaan pääset pian ompelusten iloihin. Kaunista talvipäivää, :)

Tibs kirjoitti...

Varmasti ihania! Eika turhan monimutkaisia valmistaa, vois vaikka onnistua multakin.

Kesäkukka kirjoitti...

Omatkin taikinalevyt odottavat pakkasessa uuniin pääsyä...ehkä ensi sunnuntaina, kun pidän kynttiläkutsut, voisi ne sieltä pois paistella.

Kiitos vinkistä!

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Sinä osaat loihtia jämistä juhlan! Ihania leivoksia, kiitos vinkistä.
Kaunista pakkasviikkoa sinne!