9.1.2011

Muistiokansioita

Oikein hyvää alkanutta vuotta!
Minä olen pistänyt kaiken liikenevän energiani nurkkien siivoukseen.
Ensin lensi kuusi kaaressa pihalle.... Tai siis ukkokultani kiikutti sen roskikselle ja minä hännystelin perässä varisevia neulasi lakaisten. Oli kuulkaa kuninkaallinen näky!

Sitten alkoi varsinainen raivaus. Saan tällaisen suuremman raivauskohtauksen aina joulun jälkeen. Sellaista koloa ei huushollistamme löydykään, johon en haluaisi koskea. Halu on eri asia kuin toteutus. Suurin tarmoni valitettavasti lannistuu parin kaapillisen jälkeen. Nykyisen kohtaukseni turvin sain SUURsiivotuksi vaatekaapit ja osan Kissakonttoria. Toivottavasti kohtaus vielä uusiutuu, jotta loputkin huushollin kaappikätköt saavat huutia.

Ajattelinpa tässä vuoden alkuun esitellä ne parit itse tekemäni joululahjat. Ensimmäisenä vuorossa blokkikansiot (meinasin kirjoittaa blogikansiot...).

Blokki- eli muistiokansioita olen tehnyt aiemmin omaan tarpeeseeni, mutta nyt tein parit joululahjoiksi, sillä ne ovat mielestäni oikein käytännölliset. Ja toivon mukaan saajansa mielestä myös kauniit.

Nuorineiti "E" sain punaisen version, kokoa A6.Rouva RT:lle tein beigen versioin kokoa A5.Kansioihin käytin Tilda -kankaita sekä pitsejä ja nauhoja varastostani. (Pohjana pahvia ja pehmukekangasta, siis pehmeää, mutta ryhtevää). Ristipistokirjaimia on suhteellisen kiva ommella. Silmät vaan tuppaavat menemään vähän sikkuraan eikä telsua kyllä samaan aikaan katsella ;-)

Näistä kansioista tuli kyllä melkoisen hempeät... Mutta kuvittele vaihtoehtona vaikkapa pellavaa ja mustia ristipistoja.

Kansiossa on vasemmalla tasku tärkeimmille papereille. Blokin voi vaihtaa, joten kertakäyttöinen tämä kansio ei suinkaan ole!

Olen tällaisen kansion siis havainnut erittäin toimivaksi, joskaan minulla nuo nyörit eivät koskaan ole kiinni.

Ei ehdi!

Muistiin pistettävää on niin paljon...

Helmi

5 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Oi, kuinka kauniita ovat!
Haluaisinkin tuollaiset kalenterin kansiksi, koska kirjakaupoissa ne ovat yleenä melko tylsiä tai muuten vaan sellaisia mitä ei halua.

Mukavaa sunnuntaita!

Peurankello kirjoitti...

Aivan upeat ovat! Kumpikin väri oli mieleen, ja jos ne kummatkin omistaisi, voisi mielialan mukaan käyttää niitä:)Punaista pirteinä pakkaspäivinä ja ruskeaa, kun filosofiset aatokset valtaa mielen. Olet taitava!

Helmi kirjoitti...

Kesäkukka, kalenterin kannet onnistuu vallan hyvin! Käytössäni on nyt jo puoli vuotta olleet Sinkkisangon Anun ohjeilla toteutetut "kuoret" Unika-kalenterilleni. Yritän ottaa kuvia (lähes mahdotonta tässä kaamoksessa), niin näet. Mutta... ne eivät sitten ole lainkaan hempeät! Työminäni on melkoisen askeettinen ;-)

Peurankellolle kiitoksia poskia punottavista kehuista. Olet oikeassa, kansioita voisi vaihdella monellakin tavalla; aihealueekin mukaan. Pysyisivät ajatukset järjestyksessä, kenties?

Anu kirjoitti...

Minä ihastuin noihin heti! Tosi kiva idea ja kauniit toteutukset.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kyllä kauniita muistioita!