5.12.2010

kynttilöiden tuiketta


 Huusholliimme ilmestyy nyt lähes päivittäin erityyppisiä kynttiläsommitelmia.

Tänään innostuin kokeilemaan oikein bling-bling meininkiä. Keräsin isolle tarjottimelle hopeaa, kristallia, joulupalloja ja tuikkuja.


Kokoelmaa tuijottelimme koko perhe hiljaa silmät tuikkien. Jouluun mielestämme kuuluu hiukan kimmellystä ja tuikintaa.


Kimmellystä ja tuikintaa löytyy myös keittiön ikkunaan väsäämästäni joulukalenterista.


Kiedoin valosarjan puukarakkaan, jonka virittelin poikittain ikkunaan. Piparit leivoin Sunnuntain valmistaikinasta (ehdoton feivoriittini, jolla oikaisen joka vuosi piparihommat) ja kuorruttelin valkuais-tomusokeri -seoksella.

Tästä kalenterista Pikku saa joka päivä yhden piparin syödäkseen. Arkena sääntö on, että piparin saa vasta koulupäivän päätteeksi. Sääntö herätti ensin pientä vastarintaa, mutta Pikku on nyttemmin jo myöntänyt, että tämä(kin) äidin idea on sittenkin ihan kiva :-)

 Tuiketta sinunkin silmiisi!

Helmi

6 kommenttia:

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Ihanaa tuiketta, sitä mielelläni otan täältä mukaan pitkien työpäivien jälkeen :) Vielä ensi viikon kun reippailee niin pääsee normaali arkeen takaisin. Ihana idea käyttää nekkoja tuikkupesänä :) Ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle!

Intianminttu kirjoitti...

Tunnelmallinen asetelma ja hauskanen kalenteri-idea! Tulin kurkkaamaan, joko olisi tötteröstä kuvaa :)

Helmi kirjoitti...

Ihanaa itsenäisyyspäivää sinullekin, Marie! Ja kiitos to-del-la hyvästä limppuohjeesta. Mutustelin äsken eilen tekemääni limppua keittiönpöydän ääressä teekupposen kera, ja olin tosi-tosi onnellinen.

Intianminttu, aamutuimaan päristelin ompelukoneellani kaksi tötteröä. Muokkasin ideaasi pakon edessä: laitoin reunoihin tylliä, koskei varastoistani löytynyt sopivaa pitsiä. Ihan kivoja niistäkin tuli, vaikkeivät sinun tötteröillesi vertaansa vedäkään. En taida tohtia täällä esitellä. Ideasi on tosi hauska! Siellä ne nyt roikkuvat keittiön piristeenä. Laitoinpa parit namutkin sisälle, yllätykseksi sille pienelle lapsoselle joka tötteröön uteliaisuuttaan kurkkaa... Arvatenkin kätkön löytää makeanperso mieheni... ;-)

minnamarika kirjoitti...

Ihania asetelmia!!! Juuri niin minun makuuni...huokaa. Joulussa onkin parasta tämä koristelu ja kimallus - tietysti myös tuoksut ja piparit ja... :DDD

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Viivi kirjoitti...

Pikkulle terkkuja, että sun äiti on todella fiksu (ja myös filmaattinen)! Mutta eihän se nyt mitään uutta Pikkulle ja sille Isollekaan ole, eihän?

Helmi kirjoitti...

Jo vain, Minnamarika! Mitä kaikkea jouluun kuuluukaan!! Ja parasta, ettei tarvitse rajoittaa kaikkea vain jouluun vaan voi nauttia täysin siemauksin jo nyt! Hassua kuitenkin, että joka vuosi joulun jälkeen "härkäviikot" kyllä ainakin meikäläiselle tulee tarpeeseen: kaikesta ihanasta tulee ähky ja on aika vähän rajoittaa ;-)

Viivi, terkut kerrottu. Kiitos tuestasi. Ei nuo miehet aina ole valmiit myöntämään fiksuuttani :oD

ps. joku sinne tötterökätkölleni löysi!! Ei siellä ollut enää mitään kun illalla kurkkasin.