Olen kovasti ihastunut tämän leivän makuun ja sen valmistukseen. Tapahtuu näet tosi-TOSI nopeasti!
Ruisrieskat paistinpannulla
3 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
(3 rkl maitojauhetta)
1 tl suolaa
3 dl vettä
Sekoita kuivat aineet ja kaada päälle vesi. Sotke taikinaksi. Jaa sopivan kokoisiksi kakkusiksi, jotka kaulit jahotetulla (käytän maun vuoksi tattarijauhoja) alustalla. Jos omistat näkkileipäkaulimen, anna loppusilaus sillä. Paista leivänlituskaa kuivalla kuumalla paistinpannulla 2-3 minuuttia per puoli.
Just syötiin kebablastuja, jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, chilikastiketta ja jogurttia näiden leipien välissä.... oli hyvää!!
Helmi
Ihanaa, vastaleivottua! Rapeat tai pehmeät rieskaset maistuu taatusti. Mukaani otan ihanan ohjeen ja jälleen kerran kiitän ja kumarran :)
VastaaPoistaNäyttää hyvälle ja kuulostaa maukkaalle :)
VastaaPoistaKiva ohje, kun voi paistaa pannulla.
Ou jee! Ja näitä pitää siis kokeilla ehdottomasti! Ihanaa että kerroit reseptin meillekin :-))
VastaaPoistaOlkaat hyvät vain!
VastaaPoistaTänäänkin tuli tehtyä pikkusatsi. Mukavaa, kun voi tehdä pienenkin erän kerrallaan. Ihaninta (niin kuin KAIKKI leivät) suoraan paistinpannulta, lämpimänä niin, että voi sulaa...
Aurinkoiset terveiset kaikille!